Klubbar inom motorsport

 

Har du alltid gått och drömt om en karriär inom motorsport? Det är dags att våga ta steget!
Det enklaste sättet att börja är att du hittar en förening som erbjuder träningar som du kan delta i. Vet du inte vart du ska vända dig så använd internet, föreningarna går att hitta i det allra flesta kommuner nuförtiden.

San Pedro, CA - September 20, 2014 :Bucky Lasek rally driver at the Red Bull GRC Global Ralleycross at the Port of Los Angeles in San Pedro, CA.

Där är även viktigt att du har koll på att du faktiskt får hantera det fordon som du vill köra. Vissa fordon kräver en viss ålder och innan du bestämmer dig för vilken sport du vill lära dig, kolla att du lagligt får köra dom. Det är dock inte alltid helt uteslutet enbart på grund av din ålder. Vissa motorfordon, som motorcross eller Enduro, har mindre juniorcyklar och det som krävs för att du då ska få köra dessa, är att du tar dig igenom olika prov så att du säkert och tryggt kan hantera crossen du ska köra.

Är det så att du inte alls är intresserad av cross och motorcyklar, utan har ställt in dig mer på rallybilar är det bra att veta att vanligt körkort inte räcker. Med tanke på den fart som bilarna kommer upp i krävs att du har ett specialkörkort för att få köra dessa. Rallybilar är så pass komplicerade och utformade på ett specifikt sätt att du behöver en licens för att få använda dom.

Är man i yngre ålder när man vill starta upp sin karriär inom motorsporten kan man titta närmare på just ungdomsrally. Dessa får du köra från och med att du har fyllt 16 år och vill man sedan ta sig vidare för att t ex köra folkrace behövs en uppkörning göras innan du har den licens som sporten och utförandet kräver.

Nu har vi mest gått in på det roliga och det förberedelser som krävs för att komma igång, men en av det absolut viktigaste saker att tänka på innan man sätter sig på eller i sitt fordon är att ha en försäkring, både för som gäller skador för dig själv, men även skador du kan råka utsätta andra för.
För mer information om motorsportens värld kan du besöka www.expressen.se/sport/motor/. Här finns allt från tips till nyheter!

Leave a Reply

mts_best