Folkrace

Folkrace är en av de smutsigaste och mest brutala motorsporterna, vilket bland annat antyds av att bilarna som deltar i racet måste ha skyddsbur. Andra regler gällande bilarna är att de ska vara typbesiktigade i Sverige. Ett folkrace körs på en bana av grus eller asfalt, och hastigheten ska inte gå över 80 kilometer i timmen (även om den ofta gör det ändå). Man kan börja köra folkrace redan när man är 15 år, men då i den så kallade juniorklassen. När man sedan fyllt 18 går man över till seniorklasserna, som delas in i herrklassen och damklassen.

1280px-FolkracecrashNågot som är speciellt med folkrace är att alla bilar efter ett race är uppe för försäljning, till anbud på 6 500 kronor. Man lottar om vem som ”vinner” rätten att köpa bilen. Tanken bakom detta är att hålla nere kostnaden för sporten – om man kan tvingas sälja sin bil för 6 500 kronor investerar man sannolikt inte så mycket pengar i att rusta upp den.

Om du ska åka för att se en folkracetävling, och måste övernatta på hotell, ska du innan du bokar något gå in på Rabattkoder.nu. Där kan du nämligen bland annat hitta en rabattkod till Hotels.com, så att du kan boka ditt hotell till bästa möjliga pris. Då kan du istället lägga pengarna på bättre platser på folkracet.

Leave a Reply

mts_best