Motorsport på TV

Även om motorsport är bäst på plats är det inte alla som har möjligheten att ta sig till en arena eller motorbana för att uppleva den fartfyllda sporten. Du kan sitta hemma i din soffa och se alla de spännande racen eller uppvisning av monstertruckar eftersom det finns många kanaler som visar just detta. För barnens skull kan det vara en fördel då du kan justera ljudnivån så att det blir lagom för de små öronen utan att de behöver ha hörlurar.

Tjejer på gång

Motorsporten har länge varit en mansdominerande sport men nu blir det fler och fler tjejer som tävlar. På Monster Jam är det nu ett par tjejer som har blandat sig i leken och framför sina stora monstertruckar. Brianna Mahon från från Illinois i USA är en av dem. Hon är en 26-årig tjej med stort intresse för sporten och hoppas att fler tjejer ska få upp ögonen för denna fartfyllda aktivitet. Själv kör hon en orange truck som har fått namnet Scooby-Doo, ett namn som har etsat sig fast bland många i publiken och som hyllas av sina likasinnade systrar inom sporten. Hon ser positivt på framtiden och menar att det bara är en tidsfråga innan tjejerna tar över i denna grabbsport.

Intresset ska väckas tidigt

Även om du inte har möjlighet att ta dig till något av de stora evenemangen som anordnas i vårt avlånga land kan du ändå njuta av sporten hemifrån. c more visar mycket motorsport och bevakar både stora och små evenemang. Om vi nu ska få in fler tjejer i motorsporten gäller det att intresset vaknar tidigt och de olika sändningarna som visas på TV kan kanske hjälpa till. Det är dags att tvätta bort stämpeln att det skulle vara en typiskt manssport och låta tjejerna visa att de också kan. Oavsett om du är man eller kvinna så är hästkrafterna under huven desamma och skickligheten att framföra ett fordon har inget med kön att göra.

Leave a Reply

mts_best