Köpa cross

 

Köper man sin första cross i en ung ålder, är en ovan förare och inte heller har en kunnig person med sig, kan det vara svårt att avgöra om man gör ett bra köp eller inte. Att köra cross är en ganska så dyr sport, så det är viktigt att man har tänkt igenom sitt köp ordentligt. Letar man efter sin allra första cross kan det vara bättre att man köper en begagnad eftersom man ännu inte kommer att använda den på elitnivå. Åtminstone inte till en början, men vem vet vilka motorshower du sen kanske kommer ställa upp i?

Motocross bike increase speed in track for championchip compettition.

Dom lite mer populära märkena som folk gärna väljer att köpa är Yamaha, Suzuki eller t ex Honda. Vilken modell och tillverkare man väljer är helt och hållet en smaksak och det finns inga rätt eller fel. När man börjar leta kan man se att det finns två lika typer av cross, en tvåtakt- och en med fyrtaktsmotor och det finns både för och nackdelar med båda. Tvåtaktsmotorn arbetar betydligt hårdare, vilket leder till att mer bensin krävs, det blir dessutom mer föroreningar. Fyrtaktsmotorn är lite mjukare och ”renare”, men den kräver också betydligt dyrare och svårare lagning om något skulle gå sönder.

Nedan kan du läsa om olika tips och råd om vad som kan vara bra att tänka på innan ditt första köp. För mer information kan du använda hemsidan www.norenmxracing.se/kopacross.html.
Det första steget är att kika på hur plasten på crossen ser ut, är det skadat på något sätt och kan det påverka körningen eller användningen av crossen? Glöm heller inte bort att kolla på hur däcken ser ut och fråga om även dubbdäck följer med i köpet. Provkör crossen så du kan testa gasen och kopplingen, även hand och fotbroms är otroligt viktigt att testa. Det är alltid positivt om du kan ha med dig någon som har vana av att köpa en cross, så du är säker på att du inte blir lurad på ditt köp genom att säljaren bara lagat någonting för stunden för att kunna få crossen såld. Insidan är viktigare än utsidan, som att kolla efter läckage på cylindern eller hur det ser ut runt alla packningar.
Kom ihåg att du alltid kan gå hem och tänka igenom ditt köp innan du bestämmer dig!
För den som är riktigt bil- och motorintresserad finns mängder av olika event, mässor och shower att besöka. Vilken typ man väljer beror ofta på det egna intresset, men också hur man gillar att fordonen framställs. På en bilmässa är det oftare betydligt lugnare och bilarna ställs ut för besökarna att titta på, speciella funktioner på bilen framhävs och för- och nackdelar med bilarna diskuteras flitigt. Vanligtvis säljs också olika tillbehör från många olika tillverkare och tävlingar brukar kunna finnas för folket att delta i. Visst finns det bilmässor som även bjuder på underhållning och shower, men det går sällan att mäta sig med det shower som är i samma stil som till exempelvis Monster Jam.

På motorshower är det fart och fläkt som gäller. Här ska bilarna eller motorcyklarna dåna fram, det ska trixas, fordon kraschar och hög musik spelas oftast. Det blir då mer en show och föreställning än vad det ger tillfälle att studera bilarnas utseende och färdigheter, även om det inte är omöjligt att det är just detta många gör.

Det som skiljer dessa två olika sätt att visa fordon är att man på mässor ofta går för att drömma, eller för att du faktiskt letar efter en bil att köpa hem. En show är en show och även om du kan bli inspirerad, så går man vanligtvis dit för adrenalinkicken mer än för att se vilken typ av bil som blir sitt nästa inköp.

Innan du bokar din biljett till en mässa kan det vara bra att ta reda på så mycket som möjligt innan. Vilka bilmärken kommer att finnas på plats? Är det nya modeller eller enbart äldre som ska visas upp? Vad förväntar du dig av besöket? Åker du dit enbart för att kolla på snygga sportbilar och drömma dig bort en stund, eller letar du efter en framtida familjebil? Det kan vara kul, men inte speciellt givande att hamna på en bilmässa för fruktansvärt dyra sportbilar, när du istället förväntade dig mysiga combos med bra utrymme för barnvagn och matkassar.
För att boka din biljett till en bilmässa eller motorshow kan du besöka www.ticknet.se. Gäller det mässor kan det ibland vara så att man köper biljetterna från själva företaget som håller i mässan. För större shower är det oftast det vanliga biljettföretagen som håller i försäljningen, men fråga om du är osäker.

Leave a Reply

mts_best